2nd Lt. Edwin "Ed" Leonard Sjoblad

Radio rapport

Lt. Edwin L. Sjoblad blev kun 22 år gammel, da han blev skudt ned over Holland d.18. september 1944.

Lt. Edwin L. Sjoblad fra Chicago, Illenois fløj med kampeskadrille 369, kampgruppe 359 fra juni 1944 og frem til d.18. september 1944, hvor han blev dræbt i kamp over Holland. På et bometogt over Doesburg jagtede Lt. James R. Parsons og Lt. Edwin Sjoblad en tysk Messerschmitt Me 262, for herefter at "løbe" ind 30 stk. Focke-Wulf Fw-190S nær Dieren! 

Det lykkes Lt. James R. Parsons at nedskyde en Fw-190S, men til gengæld fik tyskerne ramt på Sjoblad. Han blev kun 22 år, var gift og studerede aeronautisk teknik på andet år på Wright Jr. College i Chicago før krigen.

Om Sjoblad siges der bl.a. at han spillede piano og drak whisky.

Den 4. august 1944 deltog han i eskorttering af bombefly til Peenemünde i Tyskland, for at bombe et V-2 raketcenter. Da han kom hjem fra missionen til flyvebasen East Wrentham, aflage han nedstående rapport:  

 

 

 

STATEMENT (Oversættelse)

          Imellem kl.1600 og 1630 d. 4. august hørte jeg følgende på radionen (R/T). Disse samtaler var ikke særlig detaljeret med få minutters interval.  

          Først hørte jeg nogen referere til Baker, denne stemme sagde, at hans kompas var ude af funktion. Den anden stemme (tilsyneladende Baker) siger, Jeg giver dig en kurs hjem. En stemme siger også "Jeg ligger lavt med brændstof". Senere kalder en og siger "Det linger en bandit". Den anden stemme  siger, "Jeg håber han ikke ser os". 

          Endnu senere hører jeg en stemme sige "Jeg ville ønske jeg kunne komme tilbage og bekræfte den ´217´. Den anden stemme siger, "Jeg har olie på min forrude fra den".

          Endelig, efter flere adskillige minutter, hørte jeg en stemme nævne Sverige og så fadede stemmerne ud til mumlen.

          I løbet af den afsluttende samtale, en siger, "Jeg må flyve til Sverige. Jeg ligger lavt med brændstof, men jeg giver dig kompaskurs hjem. Den anden stemme siger, "Jeg kan ikke klare hele turen på den kurs. Jeg følger med dig.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.09 | 15:45

De nazistiske gravmæler er erstattet 1965 af nye - A/268-267. Se Flickr: https://flic.kr/p/2nJk8LH.
Må jeg embedde jeres foto på Politivennen Live Blogging?

...
17.03 | 14:10

Jeg ville gerne have hært det fordrag om denne nedstyrtning
Spændende læsning

...
24.01 | 16:14

det er mange gode ting i det her

...
24.09 | 11:07

Byen ved Karup hedder Gedved i stedet for Gerved

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE