Om hjemmesiden...

Tre lokale historier...

1. NEDSKYDNING OVER GIESEGAARD:

Hjemmesidens hovedhistorie omhandler luftduellen over Slimminge, og nedskydningen af en   tysk Messerschmitt Bf110 over Giesegaard Skoven. Denne begivenhed fandt sted d.4. august 1944. Læs om hvad der skete den dag i august og hvorfor..? Læs om de hovedpersoner som var indblandet og hvad der videre skete!

Beretningen omfatter de piloter som var direkte indblandet, øjenviden fortællinger, radio- og nedskydningsrapporter m.m.

 

2. UNGARSKE DESERTØRER:

Som én af to bonushistorier har jeg skrevet om to ungarske desertører, som flygtede fra den tyske Wehrmacht i april 1945, og gemte sig i Gørslev-vænge i Giesegaardskoven. Skovløber Christian Rasmussen og min far Georg Frederiksen hørte til de få, som kendte til deres eksistents og gemmested i skoven. Læs om ungarnes historie, flugt og om tiden efter krigen i Danmark.

 

3. VÅBENOPSAMLINGER:

Denne historie kendte jeg først til efter min fars død desværre! Som så mange andre som direkte eller indirekte deltog i modstandskampen under den tyske besættelse , så har jeg aldrig hørt min far omtale den gang han var tæt på at blive taget af tyskerne under en våbenmodtagelse som mislykkes. Læs om Borup-gruppen og den nat som kunne have betydet den visse død for min far og andre medlemmer hvis de var blevet pågrebet!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.09 | 15:45

De nazistiske gravmæler er erstattet 1965 af nye - A/268-267. Se Flickr: https://flic.kr/p/2nJk8LH.
Må jeg embedde jeres foto på Politivennen Live Blogging?

...
17.03 | 14:10

Jeg ville gerne have hært det fordrag om denne nedstyrtning
Spændende læsning

...
24.01 | 16:14

det er mange gode ting i det her

...
24.09 | 11:07

Byen ved Karup hedder Gedved i stedet for Gerved

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE