Om hjemmesiden...

Tre lokale historier...

1. NEDSKYDNING OVER GIESEGAARD:

Hjemmesidens hovedhistorie omhandler luftduellen over Slimminge, og nedskydningen af en   tysk Messerschmitt Bf110 over Giesegaard Skoven. Denne begivenhed fandt sted d.4. august 1944. Læs om hvad der skete den dag i august og hvorfor..? Læs om de hovedpersoner som var indblandet og hvad der videre skete!

Beretningen omfatter de piloter som var direkte indblandet, øjenviden fortællinger, radio- og nedskydningsrapporter m.m.

 

2. UNGARSKE DESERTØRER:

Som én af to bonushistorier har jeg skrevet om to ungarske desertører, som flygtede fra den tyske Wehrmacht i april 1945, og gemte sig i Gørslev-vænge i Giesegaardskoven. Skovløber Christian Rasmussen og min far Georg Frederiksen hørte til de få, som kendte til deres eksistents og gemmested i skoven. Læs om ungarnes historie, flugt og om tiden efter krigen i Danmark.

 

3. VÅBENOPSAMLINGER:

Denne historie kendte jeg først til efter min fars død desværre! Som så mange andre som direkte eller indirekte deltog i modstandskampen under den tyske besættelse , så har jeg aldrig hørt min far omtale den gang han var tæt på at blive taget af tyskerne under en våbenmodtagelse som mislykkes. Læs om Borup-gruppen og den nat som kunne have betydet den visse død for min far og andre medlemmer hvis de var blevet pågrebet!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.09 | 11:07

Byen ved Karup hedder Gedved i stedet for Gerved

...
31.03 | 18:48

Blev der på noget tidspunkt udført sabotage på disse anlæg af modstandsbevægelsen l Danmark ?

...
21.10 | 11:07

Hvis man sammmenholder Zwislers beretning med min fars, så må den tysker, der var ved at få ram til Zwisler, jo være en af dem, der kørte ind i skoven..

...
21.05 | 15:22

Hej, du kan vel ikke fortælle mig, om det stadig er muligt at skaffe bogen
Alliken ved Haugbyrd eller formidle kontakt til Niels?

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE