Carl Georg Rasmussen

Jeg hørte 3 salver...ta ta ta...ta ta ta...ta ta ta...

Billede: Carl Georg Rasmussen - uddannet ingeniør med en baggrund for konstruktion af svævefly og opfinderen bag den danske kabinecykel "Leitra" tilbage i 1980.

Af Carl Georg Rasmussen

Søndag d.2. februar 2014 besøgte jeg Carl Georg Rasmussen - det var Andreas Rasmussen, barnebarn til den gamle skovfoged ved Giesegaard Poul Hugo Rasmussen, som havde arranget mødet. 

Vi mødte Carl Georg på hans "cykelværksted" i Herlev, hvor han siden 1980 har været verdens førende producent af overdækkede liggecykler under navnet Leitra-cyklen. Hurtigt blev der sat kaffe over på 1. salen i et kombineret kontor- og arbejdsværksted, og vi satte os til rette ved kakkelbordet.

Carl Georg var født i 1935, og var altå 9 år gammel, da den tyske Messeschmitt Bf 110 blev skudt ned i 44´. Med stor indlevelse og med hænderne foldet i skødet begyndte han at fortælle hvad han huskede.

 

          "Det var en varm eftermiddag med blå himmel og høj sol - min far var skovfoged og vi boede i det hus som blev kaldt porthuset i udkanten af skoven. Jeg løb rundt ude i gården, da jeg pludselig hørte 3 skudsalver...ta ta ta...ta ta ta...ta ta ta komme fra nordlig retning! Jeg kunne ikke se flyvmaskinerne, men hørte kun deres motorer og salverne...det tog vel kun 2-3 minutter - min mor kom løbene ud og tog fat i min arm for at trække mig i huset, men der var det overstået...sjovt nok hørte jeg ikke braget, da den tyske maskine ramte jorden.

          En time efter fik jeg lov til at cykle ud til nedstyrtningsstedet - 3-4 tyske soldater stod inde i skoven. De havde bredt et hvidt lagn ud, hvor de lage resterne af den døde tyske pilot - en tysk soldat lage hans arm på lagnet. Det er noget man husker som en dreng - jeg kan huske at der også hang beklædningsdele op i træerne fra pilotens uniform.

          Maskinen var helt smadert og havde nærmest boret sig ned i jorden. Længe efter var der en mærkelig lugt af brændt gummi og smeltet metal i luften. Et par dage efter var jeg ude og grave en maskinegevær kanon op, og tog den med hjem sammen med en masse andre dele."

 

(Carl Georgs beretning om de 3 skudsalaver han hørte, stemmer overens med pilot William K. Bakers nedskydningsrapport, hvori han skriver at han ramte den tyske Messerscmidtt Bf 110 med 3 træfninger).

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.09 | 11:07

Byen ved Karup hedder Gedved i stedet for Gerved

...
31.03 | 18:48

Blev der på noget tidspunkt udført sabotage på disse anlæg af modstandsbevægelsen l Danmark ?

...
21.10 | 11:07

Hvis man sammmenholder Zwislers beretning med min fars, så må den tysker, der var ved at få ram til Zwisler, jo være en af dem, der kørte ind i skoven..

...
21.05 | 15:22

Hej, du kan vel ikke fortælle mig, om det stadig er muligt at skaffe bogen
Alliken ved Haugbyrd eller formidle kontakt til Niels?

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE